MarkkuSaarikangas

Maassa maan tavalla tai maasta pois

  • Perussuomalainen ty√∂mies
    Perussuomalainen työmies

 

Maassa maan tavalla tai maasta pois!


Tanskan kuningatarkin sen sanoi: Maahanmuuttajien on sopeuduttava ja kunnioitettava maan perusarvoja.


Kuka Suomessa uskaltaa avata suunsa ja sanoa saman? Suomettumista on monenlaista ja harva puhuu asioista näinä aikoina niiden oikealla nimellä. Jos vähänkään kritisoit monikulttuurisuuden ihanuutta, samantien lätkäistään rasistin leima otsaan!


Mutta eihän monikulttuurisuus ole sama asia kuin maahanmuuton aiheuttamat ongelmat. Ei tänne tulijan tarvitse muuttaa uskontoaan tai ruokavaliotaan, vaan kysymys on sopeutumisesta. Siitä että löytää paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa sekä kunnioittaa länsimaisia, demokraattisia arvoja.


Yksinkertaistaen, kun Suomessa mennään saunaan, uikkarit jätetään sinne ulkopuolelle! Jos jollekin alastomuus on ongelma, voi peittää itsensä vaikka kylpypyyhkeellä. Säännöt ovat samat kaikille!


Vastakkainasettelua ilmenee erityisesti kantasuomalaisten ja Afrikasta tulevien islaminuskoisten välillä. Paikoin ongelma on jo paisunut molemminpuoliseksi vihaksi.


Ei Suomeen kuulu naisten kohteleminen toisen luokan kansalaisina. Tai lasten sukuelinten silpominen uskonnon takia. Jumalaakin saa ja pitää voida pilkata sananvapauden nimissä, oli jumalan nimi mikä hyvänsä.

 

Työmies on tervetullut Suomeen, siipiveikot ei!


Maahanmuuttajia ei kuitenkaan pidä käsitellä yhtenä suurena joukkona, sillä maahanmuuttajien työllistymisessä on suuria eroja. Osa tekee töitä, sopeutuu ja viihtyy hyvin Suomessa.


Esimerkiksi vuonna 2008 koko Suomen työllisyysaste oli 71.3% ja työttömyysaste 8.7%. Samana vuonna Suomessa asuvista kenialaisista oli töissä 72.9% ja työttöminä vain 4.0%!!!


Hämmästyttävän ahkeraa väkeä, ja todistaa sen että ei Suomessa ihonvärin takia tarvitse kokea syrjintää, eikä rasismi ole joidenkin kansallisuuksien huonon työllisyyden takana.


Myös kauko-idästä tulleet ovat työllistyneet hyvin, samoin esimerkiksi kurdit. Mutta kummastusta herättää somaleiden työllisyysaste 21.7% ja työttömyysaste 55.2%, sekä sudanilaisten työllisyysaste 21.5% ja työttömyysaste 50.9%.


HUOM: Tilastokeskuksen mukaan somalien ty√∂llisyysaste vuonna 2013 oli ainostaan 12% .


Mikä on se tekijä, mikä erottaa somalit ja sudanilaiset muiden maahanmuuttajien työllistymisessä?

 

Mikä kotouttamisessa mättää?


Tilastojen mukaan ihonväri ja suomalaisten ennakkoluulot eivät siis selitä maahanmuuttajien työllistymistä. Syy ei löydy uskonnostakaan, sillä vaikka iranilaiset ja irakilaiset työllistyvät verraten huonosti, vastaavasti pakistanilaiset ja bangladeshilaiset ovat työllistyneet erittäin hyvin.


Tilastot myös kertovat, että kaikista maahanmuuttajaryhmistä somalitaustaisilla nuorilla on suurin riski syrjäytyä. Heistä peräti 41 prosenttia on ilman työtä, koulutusta ja peruskoulun jälkeistä tutkintoa, kun esimerkiksi venäjää puhuvilla vastaava luku on vain 11 prosenttia.


Työllisyyden suhteen Suomi ei myöskään erotu sanottavammin muista Pohjoismaista: Ruotsissa ja Tanskassa luvut ovat hyvin samanlaisia. Myös muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa somalialaiset maahanmuuttajat menestyvät heikommin kuin muut mustaihoiset afrikkalaistaustaiset muuttajat.


Erään somaliyrittäjän (ollut esillä lehdistössä) mukaan suomalainen liian hyvä sosiaaliturva on ongelma, sillä se ei pakota riittävän voimakkaasti työntekoon. Myös moninaiset maahanmuuttajien ja työttömien kurssitukset saavat huutia: Työnteon yhteydessä oppii parhaiten maan tavoille! Monen somalin kohdalla yritteliäisyydessä ja sopeutumisessa olisikin peiliin katsomisen paikka.


Rikollisuus kuriin!


Ulkomaalaiset syyllistyvät suhteellisesti rikoksiin hieman useammin kuin suomalaiset, mutta erityisesti raiskaus- ja seksuaalirikokset ovat selvästi yleisempiä ulkomaalaisten keskuudessa. Myös pahoinpitelyt ja ryöstörikokset korostuvat tässä ryhmässä.


Syy siihen on varmasti kulttuurisissa seikoissa, maahanmuuttajien lähtömaan tilanteessa ja heidän sopeutumattomuudesta yhteiskuntaamme, mikä näkyy erityisesti Itä-Afrikan muslimiväestön kohdalla.


Jos maahanmuuttaja ei viihdy Suomessa - ei osaa kunnolla suomen kieltä, ei ole töissä, mutta sen sijaan kuluttaa suomalaista sosiaaliturvaa tai tekee rikoksia, eikö looginen johtopäätös ole, että kotouttaminen ei toimi.

Ja se ei toimi siksi, että joillakin yksilöillä ei yksinkertaisesti ole halua sopeutua tänne.


Maahanmuuton ongelmiin on Suomessa reagoitava, ennen kuin päädymme samaan jamaan Ruotsin, Tanskan tai Saksan kanssa. Väkivalta, jengiytyminen, slummiutuminen ja rikollisuuden kasvu ei saa olla Suomen tie!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

‚̧ 1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Tanska on ihailtavasti ryhdistäytynyt viimeisen 20 -vuoden aikana. Toivon samaa ryhtiliikettä Suomeen.

Käyttäjän Jukka55 kuva
Jukka Lindeman

Eikös Jutta Urpilainen ollessaan valtiovarainministeri näin sanonut (ja herätti tuohtumusta).

Toimituksen poiminnat