MarkkuSaarikangas

Maahanmuuton kustannukset erotettava budjettikehyksestä

Maahanmuuton aiheuttamat kustannukset – tarvitaan maahanmuuttovero

 

Maahanmuutto aiheuttaa nykyisin täysin kohtuuttomia kustannuksia julkiselle sektorillemme. Asioita ei voi eikä saa enää lakaista maton alle piiloon. Kansalaisilla ei ole mitään käsitystä kustannuksista, nyt kun ne ripotellaan ympäri valtion ja kuntien eri ”momentteja”.

Nämä kulut, kaikki maahanmuuttoon liittyvät, tulee erottaa budjettikehyksestä. Näin niitä voidaan tarkastella ja rahoittaa säätämällä maahanmuuttovero jota kaikki maksavat. Tällöin jokainen meistä tietää paljonko kuukaudessa tästä ”rikastuttamisesta” maksaa.

Nykytilanteessa maahanmuutonkulut hukkuvat valtion ja kuntien budjetteihin ja kukaan ei oikeasti tiedä mitä tämä lysti maksaa. Eikö avoin rehellisyys tässäkin olisi kaikkien edunmukaista sekä avointa kansalaisdemokratiaa? Miksi asiaa peitellään?

Maahanmuuton kulut

Kukaan ei ole Perussuomalaisten vaatimuksista huolimatta niitä selvittänyt. Totuus lienee 1 – 2 miljardin euron välillä vuosittain. Lyhyellä laskuopilla voidaan arvioida kulun / veronmaksaja olevan noin 340.- vuodessa eli 28.40 euroa kuukaudessa, kun meitä on noin 5.5 miljoonaa ihmistä Suomessa, joista veronmaksajia noin 80 % eli 4.4 miljoonaa (1.5 mrd / 4.4 = 340.-).

Tähän asti on voitu vain hämmästellä ja todeta että lainahan on halpaa. Joskus velatkin on maksettava! Mallissani kaikki maksavat suoraan joka kuukausi palkastaan tai eläkkeestään maahanmuuttoveron. Eli nykytahdilla 30 kuussa vähemmän käteen! Se on aika paljon rahaa, kun yli miljoona suomalaista elää alle 1.000 euron bruttotuloilla kuukaudessa.

Paljonko haluamme maahanmuuttoa lisää Suomeen? Kuka maksaa?

 

Miksi maahanmuuton kulujen esittäminen on niin vaikeaa? Kuka pimittää todellisia kuluja?

Oikein on erottaa koko maahanmuutto asia budjettikehyksen ulkopuolelle ja laittaa kansalaiset maksamaan sen aiheuttamat kulut suoraan ilman että valtio velkaantuu lisää. Jos haluamme olla supersuvaitsevia – siitä vaan mutta silloin maksamme myös siitä aiheutuvat kulut tulorahoituksella, emme valtionvelkaa lisäämällä.

Todellisten maahanmuuton kulujen seuraaminen on lähes mahdotonta, koska ne on jaettu valtion ja kuntien kirjanpidossa niin moneen eri tiliin. Kukaan ei pysy perässä. On aloitettava täysin uusi kirjanpito maahanmuuttokuluista.

 

Kirjanpitoa pitämään ja valvomaan pitää asettaa asiantuntijoista koostuva ja valvova hallitus, Hallitusta valvoo parlamentaarinen valtuuskunta.

Valtuudet päästä käsiksi kuntien ja valtion talouden pitoon ja kirjanpitoon näissä asioissa tulee olla rajoittamaton. Kuluthan muodostuvat mitä moninaisimmista asioista ja palveluista joita maahanmuuttajat tarvitsevat sopeutuakseen yhteiskuntaamme.

Palautuskulut ovat myös selkeästi raportoitavaa ja seurattua.

Lisäkulujahan aiheuttavat mm. tulkkauspalvelut, neuvonta, tarha- ja kouluavustaminen, avustaminen eri virastoissa, lastentarhoissa, sekä varsinkin terveyden- ja sosiaalihuollon palveluissa, yms. paikoissa.

Maahanmuutto on viime vuonna aiheuttanut ymmärrettävästi suurta pelkoa ja ahdistusta monilla paikkakunnilla. Väkivalta sekä seksuaalirikosten määrä ovat jo poliisinkin mukaan räjähtänyt lähes hallitsemattomaksi. Puhumattakaan yhä kasvavasta terroriuhasta, jota ääri-islamistit lietsovat jo Suomessakin.

 

Markku Saarikangas

Helsingin Perussuomalaiset, puheenjohtaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ehdota EU sitä.Meillä on yhteiset säännöt 27 EU-maan kanssa.

Maksoiko EU veroa mitä se antoi pakolaisia varten ?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Myös perussuomalaisten Suomelle aiheutuneet kustannukset ois syytä erottaa budjettikehyksestä, koska perussuomalaiset aiheuttvat nykyisin täysin kohtuuttomia kustannuksia julkiselle sektorillemme.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Entäs hyödyt? Tai se, että aika huomattava osa valtion maahanmuuttokuluihin laittamista euroista päätyy paikallistalouteen?
Onko poliisi muka puhunut räjähtämisestä ja hallitsemattomasta tilanteesta?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kiva populistinen heitto. Entäs ne maahanmuuton tuotot? Kai maahanmuuttajien ja heidän firmojensa maksamat verotkin sitten kerätään eri pottiin, eikä niitä koskaan käytetä suomalaisten vanhusten vaippoihin? Tosin yhä useamman vanhuksen vaipan lopulta vaihtaa maahanmuuttaja.

Tuossa euroa per nuppi laskennassa ei ole juurikaan mieltä, koska me jotka maksamme enemmän veroja myös kustannamme selvästi suuremman osan maahanmuuton kuluista. Lisäksi ne meistä, jotka kantavat itsekin vastuuta pakolaistilanteesta maksamme ihan omasta perstaskustamme vielä paljon lisääkin.

Varsin epäreilua on myös väittää, että juuri maahanmuuton kustannukset maksettaisiin lainarahalla. Hiukan kohtuullisempaa olisi väittää, että lainaa otetaan maahanmuuton kuluihin aivan samassa suhteessa kuin kaikkiin muihinkin kuluihin. Maahanmuuton kulut ovat valtion ja kuntien talouden kannalta ihan samanlaisia menoeriä kuin kaikki muutkin.

Persuile vähemmän ja ajattele enemmän.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Börje, logiikkasi pettää tai sanotaan on aika selektiivistä.

"Tuossa euroa per nuppi laskennassa ei ole juurikaan mieltä, koska me jotka maksamme enemmän veroja myös kustannamme selvästi suuremman osan maahanmuuton kuluista."

Moinen elvistely ei tee Sinusta sen parempaa veronmaksajaa kuin pienituloisesta jonka rahat riittävät juuri ja juuri perusjuttuihin, vaan ei säälliseen elämään. Aidosti niskavillani nousivat hiukkasen pystyyn....

Pidän itseäni varsin humaanina ja tämä heijastu myös omaan kantaani maahanmuuttajista/pakolaisista. Ei kukaan voi ummistaa silmiään siltä tosiseikalta etteikö ns. hyvinvointivaltioilla olisi velvollisuus auttaa.... Ottaa osaa kantokykynsä mukaa. Tässä onkin syy miksi kustannukset, siis ne todelliset pitäisi tasan tarkkaa selvittää.

Miten voi olla jonkin etu olla selvittämättä maahanmuuttoon ja pakolaisuuteen liittyviä kustannuksia? En aidosti ymmärrä.

"Maahanmuuton kulut ovat valtion ja kuntien talouden kannalta ihan samanlaisia menoeriä kuin kaikki muutkin." Onko tämä ihan oikeasti Vihreiden linja. Menoeriä, voi kiesus, kuluja joita ei saa määritellä laskennallisesti. Aika kirjanpitäjiä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Blogisti se taisi ehdottaa erillistä kirjanpitoa valtiolle ja kunnille Suomen kansalaisille ja muista maista muuttaneille. Ja kohta se maakuntakin tarvitsisi jokaiseen kirjanpidon tiliin erilliset lisätilit seuratakseen kantasuomalaisten ja vierasmaalaisten tuottamia verotuloja ja -menoja. Ei mitään järkeä yhteiskunnan kannalta. Firmoille olisi varmaan kätevää tehdä esimerkiksi alv-tilityksiin arviot mikä osuus myynnistä syntyi suomalaisten ja mikä ulkomaalaisten tekemllä työllä. Entäs kauppojen myynti?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #9

Ei tässä asiassa tartte kuittitasolle mennä. Pakolaiskysymyksen ja turvapaikan hakijoiden mukanaan tuomista kustannuksista lähinnä. Ei niiden selvittämisen luulisi niin vaikeaa olevan. Luku vaihtelee miljardin ja kahden välillä riihikuivaa.
Ota tuostakin selvää mikä on oikea.

Mitä kotiutuminen ja millä aikavälillä sitten tuottaa on eri juttu. Vihreille ja Juhana Vartiaiselle tämä "liiketaloudellinen" puoli tuntuu olevan tärkeä. Ei siitäkään mutua tarkempia selvityksiä ole tehty.

Toki inhimillen aspekti on tärkeä, mutta se ei saa olla este sille, etteikö konreettisia selvityksiä pitäisi tehdä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Maahanmuuton todellisten kustannusten selvittämisen lisäksi, tulisi julkaista maahanmuuttajien rikostilastot, jotta maahanmuuton kulttuurillistakin muutosta kansalaiset voisivat seurata. Aivan kuten Trump on ehdottanut jenkkeihin.

Maahanmuutto on tullut niin kalliiksi, ettei kuluja ole haluttu veronmaksajille avoimesti selvittää, vaan kaikenlaisia feikkitilastoja on vuodettu julkisuuteen, jotka valistuneet kansalaisaktiivit ovat ampuneet alas samantien näillä nettipalstoilla. Eli maahanmuuton todelliset kulut olisi tuotava kansalaisten tietoisuuteen jo senkin takia, että kansalaiset näkevät miten paljon heitä on taas vedätetty ja kuinka paljon heille on valehdeltu maahanmuuton kustannuksista.

Jorma Kinnunen

Maahanmuuton kuluja kovasti puolustellaan sillä, että rahat jää kiertämään. Taloushan ei kuitenkaan ole mikään suljettu systeemi. Jos esim. ostat sossun rahoilla iPhonen, niin vain pieni osa rahasta jää Suomeen.

Lisäksi kannattaa muistaa, että rahan voisi maahanmuuton kulujen sijasta käyttää johonkin muuhun. Kulujen kattamiseksi on esim. leikattu koulutuksesta ym.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikotun_ikkunan_ongelma

Mitä tulee noihin kustannuksiin, niin Saksassa on arvioitu, että jokainen pakolainen maksaa Saksalle 450 000 €.
http://www.focus.de/finanzen/videos/ifo-chef-sinn-...
Norjassa kustannukseksi oli arvioitu noin miljoona. Suomen hintataso ja huonot työllistymismahdollisuudet huomioiden ollaan varmaan Norjan lukemissa.

Toimituksen poiminnat