MarkkuSaarikangas

Pelastetaan Hurstin Apu ry - avustuskeräys

  • www.hurstinapu.fi
    www.hurstinapu.fi

 

 

 

Arvoisa yhtiö, yrittäjä tai kansalainen,

on aika kantaa vastuumme!

 

Lähestymme Teitä suuressa hädässä. Hurstin Apu ry:n toiminnan jatkuvuus on todella suuren uhan alla. Ilman pikaisia toimenpiteitä koko Veikko ja Lahja Hurstin aloittaman Laupeuden työn loppu on lähellä.

On valitettavaa, että Valtio, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit eivät ole valmiita avustamaan Hurstin toimintaa kuin marginaalisesti.

Avun tarvitsijoiden määrä on kasvanut vuodesta 2006 vuoteen 2018 mennessä, 600 viikoittaisesta ihmisestä noin 7.000 henkilöön viikossa tänä päivänä.

Kaksi kertaa viikossa jaettavaa ruoka-apua jonottavat aivan tavalliset ihmiset, asunnottomat, työttömät, työssäkäyvät yksinhuoltajat, vanhukset, maahanmuuttajat. Apu menee siis suoraan meidän läheisimmille, suomalaisille vähäosaisille.

Tavoitteenamme on kerätä 300.000 €, jolla varmistettaan Hurstin toiminnan jatkuminen pitkällä aikavälillä.

Tilamme ovat käyneet ahtaiksi tavaroiden varastoimiseen, joten pyydämme mitä kauniimmin tukeanne uutta logistiikkatilaa varten. Uusi logistiikkakeskus/ -varasto on välttämätön, koska nyt emme voi vastaanottaa kaikkia avustustarvikkeita, koska niiden varastoimiseen ja käsittelyyn ei ole riittäviä varastotiloja. 3-4.000 m2 riittäisi, mutta tilat maksavat!

Lisäksi varoja tarvitaan Helsinginkadun jakelupisteen vuokraan ja muihin peruskuluihin.

 

Rahalahjoitukset:

Danske Bank FI80 8000 1170 0790 90

POP Pankki FI42 4730 4820 0137 05

Viesti: ”Pelastetaan Hurstin Apu”.

Rahankeräyslupa RA/2017/246

 

Kunnioittavasti

Markku Saarikangas

Puh: 0400-361018, e-mail: markku.saarikangas@gmail.com

www.hurstinapu.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi perussuomalaiset eivät tehneet asian eteen mitään kun istuivat hallituksessa?

Nyt nää ulostulos asian tiimoilta vaikuttavat vain populistien huomiohuoraamiselta.

Toki asia on tärkeä, mutta valtion pitäisi poistaa ruokajonot.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Miksi sinä väität jotain asiasta jota et ilmiselvästi tiedä?

Hallituksessa annettiin ps ajamana rahaa ruokajonoille mutta se lopetettiin kun ps lähti hallituksesta, toki rahalle on varmaan sinunkin mielestä tärkeämpiä kohteita kuten esimerkiksi kannabis.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Vanhasanonta "muisti on kun kananlento."

"Miksi perussuomalaiset eivät tehneet asian eteen mitään kun istuivat hallituksessa?"

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi kesällä ja siniset jatkoivat hallituksessa. Niikon mukaan perussuomalaiset, keskusta ja kokoomus sopivat hallitustaipaleen alussa auttavansa köyhimpiä ohjaamalla rahaa ruoka-aputyöhön. Nyt tämä sopimus ei enää pätenyt."

https://yle.fi/uutiset/3-9989123

"Hallitus päätti ennen joulutaukoa, ettei se enää myönnä ensi vuoden budjetissa "eduskunnan lahjarahoja" ruoka-apuun. Päätös on herättänyt tyrmistystä ja poliittista nokittelua."

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Perussuomalaiset tekevät tässäkin puoluepolitiikkaa ja vääristelevät asiaa. Hallituksen lopettama "ruoka-apu" on pääosin logistista tukea, ja vain osa kokonaisuudesta, kertoo Satakunnan kansa.

Jutussa todetaan myös ”Sosiaali- ja terveysministeriön muistion mukaan tukea ruoka-avun toteuttamiseen jaettiin vuonna 2017 kolmelle valtakunnalliselle järjestölle: Samaria rf. (790 000 euroa), Adra Finland Säätiö sr. (75 000 euroa) ja Suomen Punainen Risti (135 000 euroa).

Näistä Samarian vastaanottama tuki siirtyy "eteenpäin 68 järjestölle ruuan nouto- ja jakelukustannuksiin (logistiikka), toimitilakuluihin, kylmälaitteiden, kylmäkonttien ja -peräkärryjen hankintaan, palkkauskustannuksiin sekä yhden liikkuvan päiväkeskus- ja ruuanjakotoimintaan rakennettavan linja-auton hankintaan pääkaupunkiseudulle järjestöjen yhteiskäyttöön".

Hallituksen jakama tukiraha on vain osa kokonaisuudesta.

–2018 on erittäin paljon rahaa käytössä, neuvotteleva virkamies Matti Pulkkinen sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoo Iltalehden haastattelussa.

Iltalehden haastatteleman STM:n viestintäpäällikkö Elina Kotovirran mukaan suurin potti ruoka-avusta tulee vähävaraisten avun toimenpideohjelmasta. Sen kokonaisrahoitus on 26,5 miljoonaa euroa kaudella 2014-2020. EU-rahoitusosuus summasta on 85 prosenttia eli 22,5 miljoonaa euroa. Kansallinen valtion vastinrahoitus on 15 prosenttia eli 4 miljoonaa euroa.
Helsingin Sanomien syksyllä 2016 julkaiseman artikkelin mukaan Samarialla olisi kiinteät yhteydet kansanedustaja Niikkoon. Niikko puolestaan arvosteli artikkelia voimakkaasti pian sen julkaisun jälkeen.

Oman lusikkansa soppaan laittoi torstaina eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (sin.), joka arvosteli Niikkoa voimakkaasti Twitterissä.
Turunen kirjoittaa: "Niikko suhmuroi aikoinaan eduskunnan jakovarasta rahatuet uskonveljilleen puhumatta asiasta ryhmässä. Tiedotti medialle ennen päätöksiä huoh".

Lähde (jossa myös linkit faktatietoihin) https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/hallituksen...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hyvä että edes joku yrittää auttaa vähäosaisimpia - vaikka näköjään siitäkin saa paskaa niskaan (viittaan ekaan kommenttiin).

Hallitukset, tämä nykyinenkään, ei saa (tai halua saada) aikaan moniakaan asioita. Tukien alikäyttö, monet erilaiset tukiloukot, byrokratia monessa muodossa jne. jne. aiheuttavat aivan turhan paljon leipäjonoihin joutumisia. Ihan hyvällä asiallahan tämä bloggaus tuntuu olevan. Paljon huonompaankin sitä voisi rahojaan käyttää mikäli jonnekin jotain haluaa lahjoittaa.

Eihän tuo nyt varsinaisesti hyvältä tilanteelta vaikuta tällä hetkellä: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801202200683375...

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Avustystyö onkin tarpeellista. Sinällään ei ole merkitystä kuka sen tekee. Pääasia on, että apu menee tarvitsijoille ja epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet minimoidaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kärkihanke eriarvoisuuden kaventamiseksi
Parhaillaan yksi hallituksen kärkihankkeista keskittyy hyvinvoinnin edistämiseen ja eriarvoisuuden kaventamiseen. Kärkihankkeessa rahoitetaan useita jo toimiviksi todettuja hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja, ja ne on tarkoitus juurruttaa käytäntöön eri puolille Suomea.

Yksi kärkihankkeeseen kuuluvista hankkeista on Kirkkohallituksen koordinoima ”Yhteinen keittiö”. Yhteinen keittiö on kaikille tarkoitettu matalan kynnyksen tila, jossa yhdessä eri tavoin toimimalla luodaan yhteisöllisyyttä. Toimintoihin kuuluvat muun muassa ruoanlaitto, yhteinen ateriointi ja muu yhdessä tekeminen. Tavoitteena on, että ensi vuonna paikalliset toimijat tekevät yhteistyötä Yhteisissä keittiöissä 36 paikkakunnalla 18 maakunnissa.

HALLITUKSEN kärkihankkeita on ollut viimeiset keskusta-kokoomus ajat ohjata rahavirrat veroparatiiseihin ja suojella sisäpiiriläisten sijoituksia.YHTEISKEITTÖT eli kuvittelevatko nämä suojatypaikoissaan istuvat että ihmiset tuovat perheensä syömään näihin yhteiskeittiöihin ja kivailemaan sosiaalisesti kokkaillen kaikkien kanssa,kun on niiiiin hauskaa olla yhdessä köyhiä.Luulevatko nämä verorahoilla istuvat jotta työttömät ja pienituloiset ,nollasopimuksilla ynm.olevat haluavat hengailla YHTEISÖLLISESTI" toisten vähävaraisten ,köyhien kanssa,kun nyt yritetään antaa kuvaa että leipäjonoissa on ainoastaan moniongelmaisia juoppoja ja hulluja suurinpiirtein ja ETTEI SYYNÄ RUOKA JONOIHIN ole kokoomus-keskusta politiikka,jonka ainoa tavoite ON LEIKATA SOSIAALITURVAA JA OHJATA VERORAHAT omiin taskuihinsa.

Suomessa on myös yksityisiä jotka auttavat köyhiä TÄSMÄAVULLA eli annetaan apua juuri heille jotka tarvitsevat.Siihenkään ei hallitus ole antanut latiakaan,kuten es.eu:lle maksetaan jäsenmaksua ja sieltä inistään sitten ruoka-apua suomeen,eli omista rahoista maksettuja tuodaan takaisin tänne.1995 ON SUOMEEN TUOTU EU RUOKA-APUA JA TASAN TARKKAAN yhtä kauan on suomi ollut nettomaksaja.Näitä onkin ärsyttänyt leipäjonot koska ne ovat alentaneet sijoitusasuntojen hintaa,kun monien satojen ihmisten jonot osuvat silmään herraskaisten omistamien talojen nurkilla.Siitähän valittivat jo muutamia vuosia sitten ja siirtelivätkin leipäjonojen paikkoja sen takia.

Huvittavaa touhua hallitukselta joka rahoittaa huosta-vokki-maahanmuuttobisnestä ja YKSITYISTÄ ulkolaisten konsernien sosiaali ja terveydenhoitoa miljardeilla.Ei ole tahtotilaa auttaa kansalaisjärjestöjä jotka vapaaehtoisvoimin auttavat ihmisiä saamaan elintarvikkeita JOITA JOUDUTAAN HAKEMAAN HALLITUKSEN LEIKAUSPOLITIIKAN TAKIA JATKOSSAKIN.Hallituksella on ollut aikaa 1990 asti KORJATA hyvinvointi suomessa tilanne ettei ihmisten tarvitse LEIPÄJONOISSA seistä.

Sama tilanne asunnottomien kohdalla JOKA EI SEKÄÄN ole kiinnostanut vähääkään hallitusta.10 000 asunnotonta,500 perhettä,nuoria,eläkeläisiä,vanhuksia,työssäkäyviä EI MITÄÄN MIELENKIINTOA korjata ongelmia.AIKAA on ollut viimeiset 20 vuotta,ylikin.Nyt halutaan siivota leipäjonot pois eli lakaistaan ongelmat maton alle,pois silmistä,pois mielistä,kuten siivotaan tilastoja työttömyyden peittämiseksi.Jos eu on anatanut ruoka-apu ajo 1995 asti ja ongelmat ovat vaan lisäntyneet on turha mainostaa että ne poistuvat sillä että lopetetaan POLIITIKOIDEN NOKITTELUN TAKIA IHMISTEN AUTTAMINEN koska hallitus ei siihen ole pystynyt,eikä haluakkaan.Suomi maksaa eu:hun 2 miljardia ja näiden muiden bisneksien tukemiseen miljardeja ,joista EI saa takaisin yhtään mitään.

Nettomaksaja suomi on todellakin nettomaksaja jonka "jäsenten" maksuosuus nousi 150 euroa per.suomalainen 2015-2017 "pakolaispolitiikan,eli eu SUOSITUSTEN "TAKIA JOTKA HALLITUS VÄÄNSI PAKOKSI JULKISUUDESSA ja jota nostetaan taas ,kun eu tarvitsee rahaa kansojen siirtoonsa ja halpatyövimapolitiikan tekemiseen.Ongelmat maksatetaan alusmaiden ns.tavallisella kansalla Jokainnen suomalainen joutuu maksamaan bisneksien voitot ja eu arvoyhteisön jäsenmaksun,hekin jotka eivät koskaan ole eu:ta äänestäneet.Eli se reilu osa,joka on kasvanut jatkuvasti ja joka oli melkein 50% alkujaankin vastustajista.KOKO eu alueella on köyhyys ainoastaan kasvanut j ajoka 4 lapsi elää PERIYTYVÄSSÄ köyhyydessä ja ERIARVOISTUMINEN ja EPÄ-TASA-ARVO on kasvanut ,kuten suomessa luokkaerot lisääntyneet.2011 26 miljoonaa työtöntä seilasi eu:n alueella ja nuorisotyöttömyys 40-50% alusmaissa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Helsingin kaupunki on ensisijaisesti vastuussa omista järjestöistään. On pelkkää puoluepoliittista peliä ja huomionhakuhuoraamista heittää syytös tästä vaikkapa hallituksen suuntaan.
Helsinki on pyrkinyt rakenteellisiin uudistuksiin, mikä onkin tärkeää, jotta hätäapua saadaan niillekin, jotka eivät fyysisesti pääse sitä hakemaan.

”Sosiaali- ja terveyslautakunta antoi valtuutettu Maria Ohisalon leipäjonoja koskevasta toivomusponnesta seuraavan lausunnon:
”Helsingissä toimii yhdistyksiä, säätiöitä, seurakuntia ja muita tahoja, jotka jakavat elintarvikkeita maksutta niitä tarvitseville ja tarjoavat maksuttomia tai hyvin halpoja mahdollisuuksia yhteisruokailuun. Toiminta järjestetään useimmiten palkatun ja vapaaehtoisen henkilökunnan yhteistyönä ja elintarvikkeet saadaan lahjoituksina. Kulut katetaan eri tavoin hankituilla varoilla. Osa toimijoista hakee taloudellista tukea sosiaali- ja terveyslautakunnalta, joka on myöntänyt siihen viime vuosina avustuksia.
Elintarvikejakeluihin turvautuvat hyvin erilaiset ihmiset vaihtelevissa vaikeissa elämäntilanteissa. Näistä nk. leipäjonoista on mahdollista saada apua silloin, kun välttämättömän ruuan hankkiminen ei muuten esimerkiksi suurten taloudellisten vaikeuksien vuoksi ole mahdollista. Osassa leipäjonoista käytäntönä on oman vuoron odottaminen ulkona. Jonotusaika voi olla useita tunteja.

Ruuan hankkimista erillisestä jakelusta jonottamalla ei voida pitää optimaalisena hätäavun järjestämisen tapana. Sosiaali- ja terveystoimiala on osoittanut sosiaalialan työntekijöitä jalkautumaan leipäjonoissa käyvien henkilöiden pariin, jotta heitä voitaisiin auttaa tarvittavan tuen piiriin. Myös eräät yhdistykset tekevät tätä työtä. Tavoitteena on löytää jonottajille sellaista taloudellista ja sosiaalista tukea, jonka turvin välttämätön ravinto ja sosiaalisia kontakteja saadaan muualta kuin leipäjonosta.
Sosiaali- ja terveyslautakunta kiinnitti asiaan huomiota myöntäessään avustuksia elintarvikejakeluille vuodelle 2018 (12.12.2017, § 327). Avustuspäätöksessä todetaan, että elintarvikejakelujen toiminnassa on pyrittävä siihen, että ruokaa ei tarvitse jonottaa ulkona.”

Toimituksen poiminnat