MarkkuSaarikangas

OIKEUDEN MUKAINEN ISÄNMAAMME – SUOMI-NEITO – MITÄ SINULLE TAPAHTUI?

Otan tämän asian puheeksi – silläkin uhalla, että minut leimataan rasistiksi, natsiksi, fasistiksi sekä islamofobistiseksi. Ei auta – asioista on pakko alkaa keskustella avoimesti, muuten hukka meidät perii.

 

Koko olemassaolo aikamme olemme pitäneet huolta toisistamme, kaveria ei ole jätetty. Mihin on kadonnut empatiamme omiamme kohtaan. Valtaeliitti suorastaan nöyryyttää tavallista suomalaista.

Aika näyttää muuttuneen – nyt kaverille ei jätetä vaan se mitä on, annetaan muukalaisille, muistamaista tänne tuleville parhaassa iässä oleville nuorukaisille. Ja annamme heille vapaaehtoisesti ihan kaiken, olivat he laillisesti tahi laittomasti maassamme.

 

Suomalaisia elää tilastojen mukaan noin 1.200.000 kappaletta alle 1.000 euron brutto tuloilla. Suurissa kaupungeissa tuolla rahalla ei pysty elämään. Yli 50-vuotiaat eivät enää työllisty, eläke ei kerry, joten heidän loppu elämänsä on tuomittu kurjimukseen koska he putoavat takuueläkkeelle. Mikäli sinulla on vähääkään omaisuutta et saa mitään apua yhteiskunnalta. Omaisuus, esimerkiksi oma asunto, täytyy ensin hävittää – täysin järjetöntä.

 

Eläkkeitä, lapsilisiä, kotihoidontukea jne. on jatkuvasti leikattu. Uusin superkeksintö on aktiivimalli. Ruoskikaa, kyllä suomalainen vielä hetken kestää, mutta ennustan että ei enää kauaa!

Työtön yrittää kouluttautua. Koulutuksia ei makseta ja koko ajan on uhka, että menetät vähänkin tuen eli peruspäivärahan – netto 518 euroa kuukaudessa.

Meillä on edelleen tilastojen mukaan yli 8.000 asunnotonta suomalaista (joista naisia jo lähes 3.000). Kukaan ei tee asialle mitään.

Leipäjonot vain kasvavat. Niitä on jo kaikissa suuremmissa kaupungeissamme, ei vain pääkaupunkiseudulla. Akuutti hätä on NÄLKÄ! Helsingin toimenpiteet ovat ala-arvoisia. Nyt on ensiavun aika. Kun se on annettu pitää sairaus parantaa.

Vanhuksemme elävät laitoksissa toisinaan kammottavissa oloissa, koska henkilö kuntaa ei ole riittävästi. Siis ihmiset jotka ovat rakentaneet nykyisen hyvinvointimme. Samoin omaishoitajina läheisiään hoitavat. He uupuvat taakkansa alla, vailla kunnollista korvausta sekä kuukausi vapaita. Ilman omaishoitajia olisimme yhteiskuntana todella pulassa.

 

ASYLUM! Taikasana kaikkeen onneen. Se avaa avoimen piikin, ei tarvitse enää koskaan kantaa huolta riittävätkö rahat tai onko asuntoa. Yhteisistä verovaroistamme maksetaan asunnot, sähköt, kännykät liittymineen, TV, pesukoneet, vaatteet, harrastukset, ajokortti sekä auto. Kaikki mahdolliset koulutukset järjestään – viimeisimpänä annetaan ammattiautoilijan ajokortti lähes ilmaiseksi maahanmuuttajille. Käynti ”fatassa” riittää – kaikki asiat hoidetaan puolestasi.

 

Kekkonen jo sanoi: ”Maassa maan tavalla, tai maasta pois!”. Nyt vallitseva ilmapiirin on muuttunut – maahantulijoille suodaan kaikki vapaudet tuoda Suomeen oma kulttuurinsa, uskonto, tavat sekä lait. Suuresti ihmettelen, että juuri feministipiirit maassamme ajavat tätä linjaa kaikkein voimakkaimmin. Maat joista Suomeen tulijoita virtaa, kun kohtelevat naisiaan ja lapsiaan kaikkein huonoimmin tällä maapallolla – feministimme tätä suuren kiihkon vallassa tukevat, syyllistäen kaiken mille Suomi on rakennettu. Olemmehan kuitenkin yksi maailman tasa-arvoisimmista maista, ainakin vielä toistaiseksi.

Tämä kehitys herättää koko ajan lisää tyytymättömyyttä sekä vastakkain asettelua. Valtaosan maahanmuuttajista työllistyminen on todella heikkoa. He pysyvät koko työelämänsä ajan yhteiskuntamme nettosaajina, eli maksavat enemmän kuin tienaavat (kts. esim. Taloustieteen professorin Matti Virenin tutkimuksia – Suomen Perustan julkaisuja 2017).

Heikkoja, huonossa asemassa olevia Suomi sekä suomalaiset ovat aina auttaneet täydestä sydämestään, ja auttavat jatkossakin, mutta siivellä eläjiä ei!

 

En lietso kapinaan, mutta kohta se on ovellamme. Suomalaisten oikeudentaju ei enää salli omiemme kasvavaa sortoa. Sortoa ei hyväksynyt työväenluokka 1910 luvulla johtaen maamme vapaussotaan. Tyranniaa ja alistamista ei kansamme hyväksynyt marraskuussa 1939 – eikä se tule hyväksymään omiensa sortoa, riistoa ja ahdinkoa vuonna 2018!

 

Toivon vapaata ja asiallista keskustelua asiassa – ilman toisen osapuolen välitöntä tuomitsemista rasistiksi yms.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (97 kommenttia)

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Olisiko sinulla jotain faktaa sekä näyttöä: "Yhteisistä verovaroistamme maksetaan asunnot, sähköt, kännykät liittymineen, TV, pesukoneet, vaatteet, harrastukset, ajokortti sekä auto."

Olisin kiinnostunut näytöstä, kiitos etukäteen.

"Valtaosan maahanmuuttajista työllistyminen on todella heikkoa. He pysyvät koko työelämänsä ajan yhteiskuntamme nettosaajina, eli maksavat enemmän kuin tienaavat "

Voisiko tähän olla syynä natiivien omat asenteen kuten blogistilla?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaisen blogi, jossa sanan fakta voisi korvata sana fiktio.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ihan mielenkiinnosta olisin kysynyt, mikä kohta oli fiktiota?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Suomessa ei yhteiskunta maksa ajokorttia tai osta autoa kenellekään. Puhumattakaan harrastuksista tai kännykästä liittymineen. Typerämpikin ymmärtää sen.

Typerää vastakkainasettelun lisäämistä ihanpuhtaasti valehtelemalla. Persujen taktiikkaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #11

Ja nytkö meidän tulisi uskoa sinua, vaikka jokainen asioita seuraava tietää miten asiat oikeasti ovat? Millä perusteilla esität väitteesi?

Puskaradio puhuu ihan toista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #15

Kerro Markku ihmeessä missä näin sitten toimitaan niin saadaan tekijät kiinni. Vuosien ajan sosiaalitoimistot ovat useaan kertaan kumonneet tuon sitkeän huhun autojen ja bensojen maksusta mutta aina vaan se löytää tiensä näihin luotettaviin puskaradioihin.

Edit. poistettu ajokortti, koska ajokortin hankkimisen kuluja voi hakea täydentävänä toimeentulotukena kunnan sosiaalitoimistosta kun ensin on saanut päätöksen perustoimeentulotuesta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Tokihan tiedät, että kaikki sosiaalituet on salattua tietoa, tavallinen kansalainen ei niistä saa tietoja.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #22

Eivät sosiaalituen perusteet ole salattuja. Jos väittää, että säännöt ovat erilaiset oleskeluluvan saaneelle niin pitäisi varmaan olla jokin peruste väitteelleen. Puskaradioon vetoaminen ei riitä.
http://www.kela.fi/toimeentulotuki-kokonaisuus

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #22

Kaiken kaikkiaan blogistilla ja Laitisella on nyt näyttöä jostain suuresta salaliittoteoriasta ja Viidennen Kolonnan olemassaolosta Suomen sosiaalihuollon sisällä, joka tekee lainvastaisia ja toimeentulotuen perusteiden vastaisia päätöksiä.

Eikös nämä ole nimenomaan tiettyä ihmisryhmää vastaan esitettyjä kiihottamisia joissa persut edustavat käräjillä suurta osuutta?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #22

Ja jos olet aidosti kiinnostunut täydentävän ja ehkäisevän tuen käytöstä niin tässä hieman ohjeistusta.
http://www.siunsote.fi/documents/4823935/4967711/s...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #19

Miksi sitten poliisia, mediaa, viranomaisia ja sos.virkailijoita, my. kielletään kertomasta mitään julkisuuteen? Selitykseksi ei riitä tietosuojasäännökset, koska kukaan ei vaadikaan yksittäisen ihmisen tietoja julki!
Viralliset tuet toki annetaan, mutta harkinnanvaraiset tuet, jotka jäävät yksin sos. virkailijan ja saajan tietoon ja kunnan/kaupungin kokonaismenoihin ei hiiskuta mitään. Valehdellaan korkeintaan, että niiden saajia ja annettuja määriä ei ole eritelty, eikä kohdennettu tarkasti. Jokainen kauppias ja moni kaupan kassa tietää ja näkee päivittäin miten joillekin kansanryhmälle kannetaan televisioita, ym. koneita ja puhelimia minkä ehditään. Puhumattakaan lasten vaatteista, harrastus välineistä jne. Moniko suomalainen toimeentulotukiasiakas ajaa uudehkolla autolla tarhaan ja kaupoille? Ei yksikään! Se kertonee jo jotain! Jos päässä liikkuu muutakin kuin tukka tuulessa.
Todisteita vaaditaan aina meiltä jotka seuraavat mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja kritisoivat sitä. Meidän kriitikot taas eivät todistele yhtään mitään koskaan. Ei edes kysyttäessä yhtä selkeää esimerkkiä.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #68

Kyllähän toimeentulotuen rahalla saa ostaa jokainen mitä haluaa. Sitä ei ole käsittääkseni estetty mitenkään. Jos joku TV maksaa kaupassa 300-500e ja sellaisen tarvitsee, niin kyllähän niitä menee. Kodin perushankintoja monesti.

Vaatteita ja harrastusvälineitä ostavat kaikki. Mistä KAUPPIAS tietää sen, että onko ihminen toimeentulotukiasiakas vai olettaako kaikki kauppiaat, että kun ei näytä kanta-suomalaiselta, tuon täytyy olla toimeentulotukiasiakas? Kunnon karsinointia sanoisin jos noin on.

Minä tiedän hyvin monia ei_kanta_suomalaisia ja jotka voisi karsinoida vaikka maahanmuuttajiin. Itse asiassa he ovat maahanmuuttajia. Tiedän heidän olevan töissä johtavissa asemissa metallialan yrityksissä tekemässä vientihommia, menestyviä yrittäjiä ja sen sellaisia. He eivät ole toimeentulotukiluukulla käyneitäkään eivätkä varmasti menekään. Ainoa ero on siinä, että he eivät ole kalkkilaivan kapteenin näköisiä ihonväriltään. Mieleen tulee ainakin vähintään 14-15 perhettä ja näitä on Suomessa vaikka kuinka paljon.

Kaikki eivät ole pakolaisia. He voivat olla kuitenkin maahanmuuttajia. Ne ostoksilla käyvät voivat olla työtä tekeviä ihmisiä, jotka käyttävät omia rahojaan. Vaikka he olisivat toimeentulotuen asiakkaita ja saavat lainmukaisen toimeentulotuen, he saavat käyttää rahansa ihan miten itse tahtovat. Mikähän siinä on niin vaikaa joidenkin ymmärtää?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #15

Faktaa pöytää sitten. Mihin blogisti perustaa väitteensä ja sinäkin jos teillä ei ole faktaa näyttää? Vai istutteko tekemässä päätöksiä? En ymmärrä ajatuksenjuoksuanne, koska jos te saatte asian faktana jostain niin miksi se samainen fakta olisi muilta salattua?

Jos taas teette päätöksiä, rikotte lakia päätöksenteossa ja salassapitovelvollisuuden osalta.

Mennään samalla linjalla: puskaradion mukaan kaikki persut on valehtelijoita ja isänmaan pettureita Venäjän lakeijoita. Kaikki tietää miten asiat oikeasti on ja puskaradiokin sen kertoo. Todista toisin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''Yhteisistä verovaroistamme maksetaan asunnot, sähköt, kännykät liittymineen, TV, pesukoneet, vaatteet, harrastukset, ajokortti sekä auto. Kaikki mahdolliset koulutukset järjestään – viimeisimpänä annetaan ammattiautoilijan ajokortti lähes ilmaiseksi maahanmuuttajille. Käynti ”fatassa” riittää – kaikki asiat hoidetaan puolestasi.''

Siinä sulle nyt yksi kohta.

Mä haluan kans noi kaikki, linkkiä kaipaisin, missä saa kaiken ihan ilmatteeks.

Linkkiä äkkiä mulle, mä haluun uuden auton!!!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #12

Oho, onko Ritalakin turvapaikan hakija, kun haluaa samat edut kuin muillakin turvapaikan hakijoilla?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #18

Sulla ja blogistilla on varmaan jotain todisteita väitteiden tueksi, jotain muuta kuin mv-lehti?

Tämä on taas tätä ihan normaalia persujen touhua, joka perustuu ehkä mv-lehden tietoihin ja sitten tetysti puskadioon.

Surullista, että aikuiset ihmiset uskovat kaiken mitä jotkut hörhöt keksivät, medialukutaito tai linkit eivät persuja kiinnosta, kunhan saa keksiä kaikkea mahdollista valheellista.

Onnetonta toimintaa, mutta hyvä, että tällaisia kirjoituksia näkee, niin se normaali äänestäjä näkee kuinka pimeässä jotkut oikeasti seilaavat.

Linkkiä, tai mitään muutakaan ei tietenkään löydy, koska menellään on salaliitto, eikös vaan :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

Eikös ne vastaanottoparakkien parkkipaikat olekin aina täyteen parkkeerattuja upouusista Jaguaareista ja E-sarjan Mersuista? Lisäksi niissä kortteereissa on jokaisella oma apartamento varustettuna marmoroidulla kylpyhuoneella jacuzzin kera.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #23

Ei nää Laitiset enää vastaa, kun pitäisi jotain konkreettista esittää, samaa tuuleenhuutoa, kuin aina ennenkin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #27

Paikassa jossa olen tällä hetkellä, on niin huono wifi yhteys, että melkeen tunnin jouduin venkslaamaan yhteyttä etsiessä, jotta tänkin viestin saa lähetettyä. Mutta voin huomenna tulla illalla jatkamaan keskustelua, koska se meni niin mielenkiintoiseksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #27

Kun Ritala penäät vastauksia, niin vastaappa yhteen kysymykseen. Jos katsot ikkunasta ulos ja siellä sataa vettä, samaan aikaan virallinen säätiedotus kertoo avonaisesta telkkarista, että tänään paistaa aurinko koko päivän, niin kumpaa uskot, omia havaintoja vai virallista totuutta?

Ja sitten vain vastaus kysymykseen, ei mitään omia selityksiä ja vastata saa Kuikat ja kumppanitkin.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #57

Nämä viralliset havainnot voi esittää konkreettisesti jotenkin ja todistaa myös.

Persujen väitteitä taas ei voi todistaa kuin persut itse ja kukaan muu ei niitä huomaa tai pysty todentamaan. Kertooko tämä A) siitä, että persut ovat harhaluuloisia vai B) on olemassa suuri salaliitto jonka persut ovat huomanneet?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #58

Kysyin yhden ainoan yksinkertaisen kysymyksen, mutta siihenkän ei saa asianmukaista vastausta. Asian ulkopuolelta sen sijaan juttua riittää.

Keskustele nyt sitten henkilöiden kanssa, jotka eivät osaa edes vastata yhteen kysymykseen. Öö minkä ikäinen olet Theon? Osaatko vastata edes siihen kysymykseen?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #59

Ensin mollaat kun vastataan muka asian ulkopuolelta ja sen jälkeen kyselet suurinpiirtein heti seuraavassa lauseessa täysin asian ulkopuolelta minun ikääni? Sinähän sälli olet.

Kertokoon tuo kaiken tarvittavan uskottavuudestasi.

XD

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #60

Ei sinulle tullut mieleen, että kokeilin osaatko vastata edes yhteen yksinkertaiseen ja helppoon kysymykseen? Mutta reputit noinkin yksinkertaisen asian.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #61

Kokeilepa ensin itse sitä, että todistaat blogistin väitteet faktaksi ettekä vain heittele väitteitä tyyliin "kun me väitetään jotain niin muiden homma on todistaa väitteet valheeksi vaikka faktoja emme esitäkään".

Blogisin väitteet ovat täyttä songaa ja valhetta kunnes faktoilla todistetaan. Väite ei riitä.

Palataan asiaan kun pystyt siihen. Sitä ennen...valehtelette.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #62

Miksi minun pitäisi vastata jonkun toisen jutuista? Eikö sinun tulisi pyytää vastauksia blogistilta, eikä minulta? Valehtelette on monikko ja kysyn, missä minä valehtelen?

Samoin kysyn vielä kerran, minkä ikäinen olet?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #63

Kun kerran puolustat niitä juttuja ja esität, että ne olisi tosia. Blogisti taas ei vastaa huutoonsa.

Mitä tulee ikääni, se ei ole julkinen asia. Ei täällä muutkaan kysele toisten ikiä tai huutele omiansa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #65

Mielestäni keskustelu on kohdaltasi mennyt niin lapselliseksi ettei uskoisi. Missä olen puolustanut blogistin juttuja? Kun te väitätte blogistin juttuja vääristellyiksi, kysyin onko teillä näyttöä asiasta

En ole missään kohtaa tuonut esille omia näkemyksiäni, vaan kysynyt vain ilmeisesti liian vaikeita kysymyksiä, saamatta vastauksia. Ikääsi kysyin, koska halusin nähdä osaatko vastata mahdollisimman yksinkertaiseen kysymyksen, mutta reputit senkin.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #66

Jos esittää väitteitä kuten blogisti, pitää esittää myös faktat joista asian voidaan todeta olevan totta.

Se ei muuksi muutu vaikka kuinka vänkäät ja kitiset siellä.

Olet todella lapsellinen. Kokeile kasvaa aikuiseksi.

Minun ikäni ei myöskään kuulu sinulle. Koita tajuta se myös vai onko ymmärtämisessäsi jotain vikaa? Kokeile tavata tuo ääneen jos sisälukutaitosi on niin huonolla tolalla.

Jos muut persujen kannattajat ovat kaltaisiasi änkyröitä, en ihmettele yhtään, että puolueella menee todella huonosti ja kukaan ei suostu persuja ottamaan hallitukseen. ;)

Vai pi-tää-kö ta-va-ta?

Eiköhän tämä ole tässä, minulla on muutakin tekemistä kuin vängätä jonkun kanssa kuka ei tajua mistään mitään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #67

Mitäs jos opettelisit keskustelemaan asianmukaisesti, vastaamaan sinulle tehtyihin kysymyksiin ja myös esittämään todisteet väitteistäsi? Ei luulisi olevan ylivoimaista aikuiselle ihmiselle, vaikka se ikä jäikin selvittämättä, mutta kuvan perusteella kai voidaan päätellä kysymyksessä olevan aikuinen ihminen?

Älä lannistu, oppia ikä kaikki, keskustelemaankin oppii kun oikein yrittää.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #73

Mitä väitteitä minun pitää todistaa nyt? Tai miksi pitäisi vastata ikäkysymykseen? Ei minun ikä ole blogin aihe.

Voisin ehkä sinulle vihjata sen verran, että kannattaa joskus matkustaa Suomen rajojen ulkopuolella ja kauemmaksi kuin Tallinna. Huomaisit, että elämää on muuallakin.

Mutta sellaista se elämä on kuule Markkuseni. Ehkä pieni jakso auringossa selvittää päätäsi asioiden suhteen ja annat korvienvälin tuulettua samalla kunnolla sekä otat ihan rauhassa vaan. Foliohattu päähän tarvittaessa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #75

Heh heh, lueppa nuo kommenttisi ja katso kuinka monta eri väitettä olet niissä tehnyt ja moneenko olet esittänyt mitään todistetta? Eli sovita vain omaan päähäsi sitä foliohattua, kyllä se siihen sopii, mutta en tiedä auttaako se mitään?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #20

Mediassa on ollut vähän väliä uutisia kun KELAlta on huijattu kymmeniätuhansia euroja perusteetonta tukea. Suomalaiselle huijaaminen on vaikeaa ja jos, onnistuukin sen tekemään, tuet peritään takaisin, mutta nämä jää vielä saamatta.
Pitää olla valikoiva uutistenlukutaito jos ei näitä ole nähnyt ja vaatii todisteita. Mutta, suvakeillahan on, joko näkö-, luku-, tai ymmärrys rajoittunutta.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #69

Suurin osa ja lähes täysinomaan huijauksiin on syyllistyneet ihan kanta suomalaiset. Sekin on mainittu. Opiskelijat ovat muun muassa iso ryhmä kun he palauttavat joka vuosi Kelalle aiheetta saatuja tukiaan. Pirun kriminaalit perhana. ;)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #71

Niin ja eikös yhden ministerinkn kelahuijaukset annettu vanhentua tälläkin hallituskaudella? Siinä se Yhdenvertaisuuslaki näyttää voimansa.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #76
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #77

Ahaa, ministerin rikokset eivät kiinnosta, pääasia että, pääsee lyömään persuja keinolla millä hyvänsä. Eikö edes se kiinnosta, että kyseessä oli perussuomalainen ministeri, siksikö koska kyseinen ministeri on tällä hetkellä sinisten jäsen?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #79

Minua ei kiinnostaa väri mitä joku ministeri tunnustaa. En erottele kokoomusta, keskustaa, persuja tai sinisiäkään enkä myöskään vihreitä. Suomen puoluekentässä ei ole puoluetta joka edustaisi minun arvoja sekä näkemystä kokonaisvaltaisesti. Yksittäisiä edustajia on ehkä, mutta ei persuissa eikä sinisissä ainakaan.

Asun itse kansojen sulatusuuneissa joten siniset ja persut eivät mahdu maailmankatsomukseen. Muualla maahanmuuttajien ja pakolaisten kanssa pärjätään, mutta Suomen uusi normaali on niin avoimen rasistista, että se saa lähinnä voimaan henkisesti pahoin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #80

Minä taas en tunne ainuttakaan oikeaa rasistia, enkä näin ollen koe rasismia ongelmana. Mutta kansalaisten tasa~arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisessa näen suuria ongelmia.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #81

En minäkään halua tuntea rasisteja, mutta tiedän sellaisia. Uusi normaali ei ole oikeasti ok mitä persut esittelee.

Mitä tulee tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, Neuvostoliitto esitti sellaista ja Pohjois-Korea on unelmamaa sellaisen suhteen. Suosittelen muuttoa sinne, yhdenvertaisuus on henkeä salpaavaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #82

No nyt meni mielenkiintoiseksi, koska eikö juuri rasismi josta olet kovasti huolissasi, ole juuri pahinta tasa~arvon ja yhdenvertaisuuden vastaista? Kun siis suosittelet minulle pohjois~koreaan muuttamista, niin et ole huolissasi oikeasti tasa~arvosta tai yhdenvertaisuudesta, etkä näin ollen rasismistakaan, paitsi jos se sattuu osumaan sinuun.

Olen muuten ajatellut, että jos voitan päävoiton lotossa, muutan pohjois~koreaan palvelemaan maailman suurinta neroa kim jong mikä se nyt olikaan. Silloin on varaa toteuttaa haaveensa. ;-D

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #85

Pohjois-Koreassa ei ole rasismia. Siellä kohdellaan kaikkea tavallista kansaa samalla tavalla. Mikä parasta tasa-arvon kannalta, eliittikään ei ole turvassa suuren johtajan rankaisuilta. Myös armeijan johto ja muukin johto voi joutua rangaistavaksi. Eihän niin tasapuolista kohtelua ole missään muualla tai ehkä jossain pimeässä Afrikassa kyllä Idi Aminin hellässä huomassa aikoinaan.

Pistän sormet ristiin toiveesi puolesta. Kun muutat Kimin luokse, toivon että vielä hullumpi Trump päästää lopustakin järjestään irti ja näyttää Pohjois-Korealla närhen munat. Luotan siihen itse asiassa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"ASYLUM! Taikasana kaikkeen onneen. Se avaa avoimen piikin, ei tarvitse enää koskaan kantaa huolta riittävätkö rahat tai onko asuntoa. Yhteisistä verovaroistamme maksetaan asunnot, sähköt, kännykät liittymineen, TV, pesukoneet, vaatteet, harrastukset, ajokortti sekä auto."

Meidän koulumme turvapaikanhakijoille ei ainakaan ole tällaisia luvattu. Missä näin on? Jos et halua vastakkainasettelua niin varmaan olet todella huolellinen, ettet esitä mitään perättömiä väitteitä mistään ihmisryhmästä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Meidän koulumme turvapaikanhakijoille ei ainakaan ole tällaisia luvattu. "

Kertoisitko millä varoilla he kouluttautuvat ja asuvat Suomessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Samoilla varoilla kuin kaikki muutkin koulumme oppilaat. Toki olemme heidän kohdallaan yhteiskuntana säästäneet satojatuhansia euroja, kun joku muu on hoitanut kasvatuksen ja koulutuksen tähän asti.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #6

Mites Se että Suomipoika joutuu ottamaan lainaa opiskeluissa.. Vaikka logistiikka-alalla korttejen maksuihin, jotka ovat vähemmän kuin normaalisti mutta silti maksaa. Ja pitää itse maksaa lainalla! Pakolaiset eivät saa lainaa! Joten mistä he repivät rahat?? Jep tuilla! .. Tiedän asista, koska olen nähnyt ihan livenä, ja minulle on kerrottu asiasta ihan ulkomaalaisten/Pakolaisten suulla.. Tietysti, ettehän te minua tarvitse uskoa, en älynnyt nauhoittaa puheitamme, tai ottaa kuvia papereista joista tämä ilmenisi. :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #32

Oleskelulupien saaneiden toimeentulotukien perusteet ovat samat kuin suomalaisilla. Oletko siis nähnyt todisteet, että heidän tukensa on annettu eri perustein kuin suomalaisten, vai oletko vain nähnyt, että he ovat saaneet täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, johon suomalaiset ovat yhtälailla oikeutettuja?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #36

En välitä mitä tukea he ovat saaneet, mutta jos he saavat verorahoista tukea ajokorttiin ja suomalainen EI saa,... Itse en saannut ajokorttia varten kun kävin, enkä olisi sitä saannut edes kun kävin loggari-alalla... Joka tapauksessa he saavat ajokortin verorahoilla...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #6

Johan vitsin murjaisit! "Olemme säästäneet, kun joku muu on hoitanut kasvatuksen ja koulutuksen tähän asti"! Hah, han,haa naurattaisi, ellei itkettäisi niin helvetisti naiiviutesi ja miten väärässä olet säästämisestä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #72

Tänäkin keväänä meiltä saatetaan toisen asteen kouluun pari vuotta maassa olleita reippaita nuoria miehiä. Säästimme heidän kohdallaan pitkän pennin. Lasten kasvatus on kallista puuhaa yhteiskunnalle. Heillä on kieli ja moni uusi taito hallussa ja kova halu päästä eteenpäin.

Mikä sinua siinä nyt niin itkettää? Saanko kysyä, että mikä sinun käytännön kokemuksesi on pakolaisten kanssa työskentelystä kun tiedät niin paljon.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Kiitos Markku, että nostit näin kiihkottomasti asian esille, mutta kuten arvata saattoi, näitä länkyttäjiä, joilla ei ole mitään käsitystä todellisuudesta, kyllä riittää, joten älä välitä heistä - juuri tuollaisten tietämättömien lässyttäjien takia me tässä lisrissä olemme.
Se, mitä ei itse näe, sitä ei ole olemassakaan, mutta valitettavasti tämä Markun kuvaama tilanne on karu totuus maassamme vallitsevasta tilasta.
Mitä tälle sitten voitaisi tehdä? Olisi helppo sanoa, että vaihdetaan päättäjiä, mutta miten se tapahtauu, jos äänestäjät edelleen ovat noin hyväuskoisia ja sinisilmäisiä toopeja, eikä kansaa saada näkemään totuutta kansakuntamme tilasta. Siksi juuri näitä pään avauksia ja keskusteluja tarvitaan. Harmi vaan, että useimmat äänestäjät lukevat vain iltapäivälehtien otsikot ja seiskan törkyjutut ja ummistavat silmänsä kaikelta, mikä vähänkin saattaisi avata heidän silmiään ja pistää heidät ajattelemaan asioita järkevästi.
Jatka Markku vaan asian esillä pitämistä.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Levittämällä valheellista tietoa? Kenellä on käsitystä siis oikeasti todellisuudesta? Eihän blogisti edes vaivaudu osoittamaan asioita faktaksi, kunhan heittelee väitteitä.

Jos väittää jotain, pitää olla valmis se todistamaan.

Mitä tulee kiihkottumuuteen, niin nimenomaanhan Markku levittää valheellista tietoa ja lisää vastakkaisasettelua.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei tuossa ole mitään muuta valetta kuin tuo saavat auton, tosin en tiedä vaikka tämäkin pitäisi paikkansa, tosin tuohon pyydän blogistilta todisteet!

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #33

Mistä lähtien oma asunto on pitänyt myydä omaa elämistä varten Suomessa jos puhutaan työttömyydestä ja toimeentulotuesta? Sehän on ihan puhdas valhe vai onko lainsäädäntö muuttunut?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #42

En osaa itse sanoa asunnon kohdalla, mutta auto pitää ainakin myydä, jos tahtoo toimeentulotukea.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #44

Jos auton omistaminen on välttämätön toimeentuen turvaamiseksi niin ei pidä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #74

Näin sanotaan Kelan ohjeissa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #84

Nykyisin voi tietysti ohjeet olla muuttunut vuosien saatossa.. Mutta en ymmärrä tätä "Jos auton omistaminen on välttämätön toimeentuen turvaamiseksi niin ei pidä" Kuinka auto voi olla välttämätön jos saat toimeentulotukea? Nimittäin sitä et saa jos sinulla joku muu tulo?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #87

"Kuinka auto voi olla välttämätön jos saat toimeentulotukea? Nimittäin sitä et saa jos sinulla joku muu tulo?"

Saapas! Sossulle voi esittää laskelman tuloistaan ja välttämättömistä menoistaan ja sossu sitten laskee kuinka paljon jää elämiseen. Jos tuo summa on alle sen määrittelemien normien niin toieentulotukea saa vaikka olisi säännöllisiä tulojakin. Tämä on kanta-asukkaidenkin kohdalla nykyään melko yleistä.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #44

Mihin sitä autoa tarvitsee jos saa toimeentulotukea? Käsittääkseni vähäarvoisen auton saa pitää ja jos siitä on vaikka velkaa enemmän kuin auton arvo (joka on yleistä tänä päivänä), voi auton pitää, mutta siihen ei saa tukea.

Lisäksi ainakin itse maksan autosta ympäristöveroa, muutakin veroa, rengaskustannuksia vuosittain (hankinta, säilytys, vaihto), huoltokustannuksia ja muitakin maksuja kuten polttoaineet ja vakuutukset. Karkeasti ottaen autoihin menee min 2000-3000 e/kk plus pääomakulut minulla ja halvallakin autolla Suomessa tuskin pääsee paljon alle 100e/kk kustannuksilla plus pääomakulut (arvo aleneminen) ja mahdolliset osamaksut.

Eiköhän se ole tuensaajan intresseissä laskea kuluja elintason mukaiseksi eikä maksattaa niitä veronmaksajilla? Taksilla tai vuokra-autolla varmasti pärjää sekä julkisella liikenteellä.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #42

Ei ole valhe. Tiedän useita ihmisiä, joilta on edellytetty asunnon myyntiä, jos ovat hakenet toimeentulotukea. Tuolla aiemmin mainitsemassani taloyhtiössäkin oli ainakin kaksi perhettä, jotka olivatjoutuneet myymään asuntonsa ja muuttamaan "käyhäintaloon".

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Asuin tässä taannoin "köyhäintalossa" Espoossa muutaman vuoden ja siinä joutui väen väkisin toteamaan sen ikävän tosiasian, että toimeentulotukeen oikeuttavat säännöt eivät suinkaan olleet samat kantaväestölle kuin näille mamuille. Ja, mikä lisäksi nostaa näitä mamujen kustannuksia yhteiskunnalle, ovat nämä lukuisat tulkit ja avustajat, kun ne riivatut eivät viitsi edes opetella suomen kieltä, vaikka niillä ei ole lisäänstymisen lisäksi muuta tekoa, kuin hankaloittaa kantaväestön elämää sotkemalla paikat ja terrorisoimalla maamme kansalaisia.
Kuivaushuneet, pesutuvat ja roskikset olivat aina kuin pommin jäljiltä, mutta menepäs sanomaan niille jotain, niin johan löytyy yksi suomalainen sana - poliisi, poliisi, poliisi ja kohta toinenkin - rasisti, rasisti, rasisti.
Nämä sanat on opetettu jo taaperoikäisille, joten älä erehdy komentamaan mamun penskaa, vaikka se repisi kukkpenkistä juuri auenneet ruusut tai kusisi suoraan käytävän lattialle. Roskapussien vieminen roskakatokseen on liian hankalaa, ja siksi roskapussin voikin heittää oven pieleen. Kyllä se talkkari sen siitä korjaa. Kuivaushuneissa ja pesutuvilla on täysi kaaos, jos sinne enää kukaan Suomen kansalainen viitsi mennäkään, kun koneissä pestiin paska- ja kusvaipat ilman pesuainetta ja ripustettiin ne sitten edelleen haisevina kuivaushuoneiden naruille. Tai ei ripustettu, vaan heiteltiin.
No, nyt vähän hairahduin sivuun, mutta teille, jotka puolustelette näitä ihmisiä, niin kehottaisin teitäkin menemään muutamaksi vuodeksi niiden kanssa samaan miljööseen asumaan, niin se voisi vähän avata silmiänne.
Ja kyllä, tiedän, että mamu on saanut ajokortin yhteiskunnan piikkiin, kun työmatka oli niin pitkä ja työaika niin hankala, että julkiset kulkuneuvot eivät soveltuneet. Sitä, mistä ne autorahat löytyivät, ei tarina kerro, mutta joka tapauksessa autokin ilmestyi parkkiin kohta kortin saamisen jälkeen.
Suomalaiselle äidille sanottiin sossussa, että pitää hankkia käytetyt lastenvaunut, mutta mamulle ne eivät kelvanneet ja heille hankittiin kaupasta uudet, eikä suinkaan, mitään karvahattumallia, vaan meikäläisittäin luksusta, kun niitä kersja oli joka vuodelle, niin niihin vaunuihin piti mahatua aina jalkapallojoukkueen verran porukkaa.
Eli, kannattaisi ottaa asioista selvää ja heitellä sitten kommentteja.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Asiapitoista tekstiä varmasti suurin osin. Täytynee täsmentää kuitenkin, että ns. turvapaikan hakijoilla ei ole kuvattuja sosiaalietuja, mutta oleskeluluvan saaneilla ehkä kyllä on monilla paikkakunnilla.

Kuinka sitten lienee turvapaikanhakijoiden terveydenhoidon kanssa. Ei voi olla kovinkaan halpaa, jos sairaalan poliklinikalle tuleva kuormittaa sekä tulkkia, hoitajia ja lääkäreitä pitkin vastaanottoajoin johtuen kielimuurista ja kulttuurieroista.

Silti tässä vain ihmetyttää, että köyhyys on Suomessa yleistä, mutta samaan aikaan meillä on jättimäiset julkiset menot ?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Täytynee täsmentää kuitenkin, että ns. turvapaikan hakijoilla ei ole kuvattuja sosiaalietuja, mutta oleskeluluvan saaneilla ehkä kyllä on monilla paikkakunnilla."

Oleskeluluvan saaneilla on oikeus samaan sosiaaliturvaan kuin kansalaisilla. En ole kuullut, että se kuitenkaan olisi jossain avoin piikki, jolloin ei tarvitse enää koskaan kantaa huolta riittävätkö rahat. Millä paikkakunnalla näin on?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuka näin on väittänyt ? Enkö kirjoittanut, että oleskeluluvan saaneilla on oikeus suomalaiseen sosiaaliturvaan - turvapaikanhakijoilla ei.

Suomalainen sosiaalityra on kansainvälisesti ottaen hyvä ja kallis, mutta ei se nyt sentään mikään vapaa " piikki " ole.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kirjoitit, että oleskeluluvan saaneilla ehkä kyllä on blogissa kuvattuja sosiaalietuja monilla paikkakunnilla. Blogi kuvasi näitä etuja avoimena piikkinä, jolloin ei tarvitse enää koskaan kantaa huolta riittävätkö rahat. Millä paikkakunnilla näin on?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #16

#16: Kirjoitit: "Jos väittää, että säännöt ovat erilaiset oleskeluluvan saaneelle niin pitäisi varmaan olla jokin peruste väitteelleen. Puskaradioon vetoaminen ei riitä."


-> Kukaan ei ole missään väittänyt, että säännöt olisivat erilaiset oleskeluluvan saaneelle, eli kuten tavallista, keksit väitteesi omasta päästäsi.


->Sosiaalituen saamisen edellytykset eivät tietenkään ole salattuja, mutta tiedot yksittäisen tuensaajan saamista etuuksista pääsääntöisesti kylläkin ovat.

-> Samoin tiedetään, että toimeentulotuki kasautuu yhä voimakkaammin vieraskielisille. Esim.koko pääkaupunkiseudun toimeentulotukiasiakkaista viime vuonna 33,7 prosenttia oli vieraskielisiä. Luvut ovat korkeita, sillä espoolaisista ja helsinkiläisistä on vieraskielisiä 13,5 prosenttia ja vantaalaisista 14,4 prosenttia. Suurimmat vieraskielisten ryhmät toimeentulotukipäätöksissä ovat venäjän-, arabian-, somalin- ja vironkieliset.
https://www.kansalainen.fi/helsingin-uutiset-toime...

-> Vuonna 2016 maahanmuuton kustannukset olivat noin miljardi euroa.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201712182200613...

Kirjoitit: "Toki olemme heidän kohdallaan yhteiskuntana säästäneet satojatuhansia euroja, kun joku muu on hoitanut kasvatuksen ja koulutuksen tähän asti."

-> Jos olemme yhteiskuntana säästäneet satojatuhansia euroja, kun joku muu on hoitanut kasvatuksen ja koulutuksen tähän asti, niin entäpä tästä eteenpäin? Kuinka paljon veikkaat että säästöjä kertyy kun kulut ovat silti luokkaa miljardi vuodessa?


Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #34

Jos on oleskelulupa, niin he saavat tietyn säädöksen mukaan tukia kuten suomalaiset. Työttömyystuki, asumistuki, toimeentulotuki...mitä näitä nyt on. Niissä on jokin raja ja jos et saa jotain tukea, niin saatat saada toista tukea. Yhteenlaskettu summa tuskin heittää kuin korkeintaan muutaman euron.

Jos taas joku suomalainen ei älyä hakea jotain itselleen kuuluvaa tukea, niin se tuskin on muiden vika?

Toimeentulotuesta kiertää tuo sama viesti joka paikassa. Sitä kuitenkin avattiin muualla enemmän ja siinä todettiin, että suomalaiset saavat työttömyystukea joka leikkaa toimeentulotukea kun taas maahanmuuttajat eivät saa työttömyystukea niin paljon. Se taas johtuu TE-toimistojen päätöksistä, ei siitä etteikö maahanmuuttajat hakisi töitä tai olisi työmarkkinoiden käytettävissä sellaisenaan. Viranomaiset vaan itse tehtailevat näitä päätöksiä ja sysäävät ihmiset TE-toimiston/Kelan työttömyysturvaluukulta toimeentulotuen luukulle.

Yksittäisen toimeentulotuen lukujen katsominen kertoo vain sen, että tiettyjä ihmisryhmiä ei tueta muilla tukimuodoilla kuten vaikka suomalaisia ansiosidonnaisella ja työttömyysturvalla. Työttömyysturvan saaminen taas on kiinni TE-toimiston lausunnosta. Se taas on ihan tunnetusti lähes täysin mielivaltaista touhua.

Faktat unohtuvat taustalla ja persut levittävät yksittäistä osatotuutta tuomatta julki kokonaisuutta.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #40

Tunnut olevan kovin varma asiastasi, mutta pyydän sinua tutustumaan ensin faktoihin ja tulemaan sitten uudelleen lyttäämään tänne ihmisiä, jotka yrittävt täällä pitää omien kansalaistensa puolia tai kertoa siitä mädänäisyydestä, minkä tukiverkostomme mahdollistaa, kun sitä rahaa ohjaavat taitamattomat ja vastuuttomat virkamiehet.
Vai, mitä ajttelet sossun virkailijan kommentista, että "mieluummin hän myöntää niille sen etuuden, kuin kuuntelee sistä huutoa" ja "jos suomalsiet osaisivat vaatia yhtä ponnekkaasti etuuksia, kuin nämä ''''''''', niin hekin voisvat saada paljon enemmän, mutta suomalsiet ovat niin kilttejä, että kun niille ärähtää, niin ne antavat heati periksi". Suoraan sossun tantan suusta. Ja tottaon, että ne epeijakkaat huutava kuin palosireenit tai mölyapinat ja vielä laumassa, jote ei ole ihme, jos sillä älämälööllä euroja irtoaa. Mustalaiset tunnettiin ennen muinoin samanlaisina riesoina. Nyt taytyy myistaa, että virkamiehistä kun on kyse, niin raamit joustavat aina "miestä myöten", eikä kukaa mahda sille mitään. KELA ja sossuovat pahimmat huijarit tässä maassa.
"Jos taas joku suomalainen ei älyä hakea jotain itselleen kuuluvaa tukea, niin se tuskin on muiden vika?" Lainaan tuossa sanomaasi. On totta, että suomalaiset eivät tiedä kaikistä tuista, joihin heillä olisi oikeus ja eivät siksi osaa niitä vaatia, mutta heillä ei ole niin laajaa avustajajoukkoa, kuin näillä muualt tulleilla, eikä sosiaali- tai KELAn virkailijan taravitse vapaaehtoisesti kertoa näistä madollisista eduista, jollei ihminen osaa niistä kysyä, paitsi mamuille tietty. Meidän täytyy pitää koko ajanmielessämme se, että nämä virkailijat vaalivat valtion omaisuutta kuin omaansa, vaikka heille ei siitä mitään hyötyä olisikaan, mutta sillä tavalla he kokevat olevansa EDES joitakin ihmisiä arempia ja voivat päteä edes joidenkin edessä. Kenestä ei olisi kiva kurmoottaa kanssaihmisiä, jos siihen avautuu mahdollisuus, edes pienikin. Niin pikkusieluja ne siellä ovat.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #16

Tarveharkintaisia toimeentulotukia myönnetään eri paikkakunnilla eri tavoin.

Autokouluja nyt ei varmasti missään kustanneta, mutta lehdet, televisiot ja puhelimet, liikuntpaikkojen liput mm. kuulenevat tarveharkinnan piiriin kodin paruskäyttötavaroiden ohessa kattiloiden, lastenrattaiden ja vaatteiden ohella.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #39

"lehdet, televisiot ja puhelimet, liikuntpaikkojen liput mm. kuulenevat tarveharkinnan piiriin kodin paruskäyttötavaroiden ohessa kattiloiden, lastenrattaiden ja vaatteiden ohella."

Äkkiseltään netistä selailemalla nuo kuuluvat perustoimeentulotuen piiriin. Jos on pitkäaikainen asiakas, tarveharkintaa voidaan tehdä esim. pesukoneen muodossa, mutta muuten kyse on perustoimeentulotuesta. Ihmiset kirjoittavat noista oman kokemuksen kautta keskustelupalstat pullollaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja.

''Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka on asiallista, ja ihmettelen miksi aina meidän kirjoituksemme ovat muka jollain tapaa valheellisia''

Näin monet kansanedustajatkin kommentoivat, että persujen maahanmuuttopolitiikka on totuudenmukaista ja asiallista.

Siltä näyttää juu :)

Blogisti on Helsingin piirin puheenjohtajistossa.

Ei riitä sanat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Laaduton blogikirjoitus. Täynnä perättömyyksiä ja yhdyssanavirheitä y.m.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nämä ilmoittamasi asiathan liittyvät juuri perussuomalaisten blogeihin, joten ei mitään uutta.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

En ole perussuomalainen, mutta silti puolustan heitä. Ovat niin vähäpätöinen joukko, että eivät ole saaneet mitään aikaan. Kyllä sitä syyllistä täytyy hakea muualta ja ennenkaikkea kauempaa. Kaikki lähtee jo sieltä demareiden valtakaudelta,jolloin tämä mädännäinen systeemi luotiin, eikä sitä ole sen koomin pystytty purkamaan eikä paikkaamaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ehkä yhteiskunnan olisi pitänyt uhrata hieman enemmän varoja Saarikankaan koulutukseen tai vaihtoehtoisesti opettajan pitänyt tönäistä hänet hereille äidinkielen oppitunneilla.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Vai lieneekö kyseessä parodia? Tai sitten vastaava ilmiö kuin Eino Poutiaisella, joka harjoitteli ääntämään d:n t:ksi kansanomaisen vaikutelman tehtäkseen. Saarikankaan koulu (Tapiolan lukio) oli kyllä yo-tuloksilla mitattuna siihen aikaan muistaakseni valtakunnan kakkonen SYK:n jälkeen. Ja ainakin itse sain tuossa koulussa korkeatasoista äidinkielen opetusta. (Arja ja Taisto osasivat asiansa, jos joku vanha tapiolalainen sattuu lukemaan.)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ehkä yhteiskunnan olisi pitänyt uhrata hieman enemmän varoja Saarikankaan koulutukseen tai..."

Vastustan ehdottomasti. Kyllä vuorineuvosten pitää pystyä kustantamaan lapsilleen koulutus ja oppikirjat.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tämän kirjoituksen ongelma on passiivimuoto:

Suomalaisia ovat kurittaneet nimenomaan vuonna 2015 hallitukseen nousseet perussuomalaiset. Heidän ansiosta kiky meni läpi, samoin ns. aktiivimalli. Turvapaikanhakijoiden määrä 10-kertaistui...

Et toivottavasti perussuomalaisten äänestäjät ottavat vastuun tai ymmärtävät äänestämisellä olevan seurauksia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kaikesta samaa mieltä paitsi "ajokortti sekä auto".. Tosin olen myös muutamaan tapaukseen törmännyt jossa maksetaan ajokorttikin kun kouluttautuu alalle.. Suomipojat joutuvat ottamaan siihen lainat! Mut autoa en oikein jaksa uskoa ilman todisteita.

Mutta muuten, onhan tämä aivan uskomatonta kuinka suomi/eurooppa antaa itsensä tuhoutua.. :/

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mäkin näin kerran tappajakirahvin, mut kukaan ei oikein jaksanut uskoa, on tää kyllä uskomatonta, kuin suomi antaa itsensä tuhota, sillä tappajakirahvit on ilkeitä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Voi vitsi jos niitä on useampikin kirahvi.. Toivottavasti on jollain tässä asunossa on aseenkantolupa ja ase.. Niin voisi puolustautua. :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Kaikesta samaa mieltä paitsi "ajokortti sekä auto"."

Olet siis sitä mieltä, että suomalaisen toimeentulotuen saaminen on avoin piikki, jonka jälkeen ei tarvitse enää koskaan kantaa huolta, että rahat riittää?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Riippuu mihin on tyytyväinen.. Kyllähän tällä elää, kun niukasti elää, eikä halua mitään ihmeellistä..

Sen tiedän että pakolaisille/maahanmuuttajille annetaan helpommin/enenmmän taloudellista tukea kuin Suomalaiselle.. Kokemusta ja tietoa asiasta löytyy!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #46

Voitko antaa esimerkin? Joku tuntemasi oleskeluluvan saanut henkilö on siis helpommin ja enemmän tukea. Mistä tuesta oli kysymys? Tarkoitatko perustoimeentulotukea vai täydentävää tai ehkäisevää tukea? Hän siis sai näitä enemmän kuin suomalaiset?

Olethan muistanut ilmoittaa havaitsemastasi väärinkäytöksestä viranomaisille? Väärinkäyttö ei lopu jos sinä piilottelet tietojasi ja suojelet väärin toimivia viranomaisia. Tuollainen viranomaistoiminta on lainvastaista.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #48

täydentävää ja ehkäisevää tukea.. kysyin kyllä silloiselta sos. työntekijältä onko minunkin mahd. myös saada. en saannut.. vaikka tilanteemme oli aikalailla sama.. Mutta kun näissä kahdessa tuessa ei ole tarkkoja määritteitä niin osa saa ja osa ei... ei edes suomalaiset saa samanverran noita tukia vaikka tilanne olisi sama.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #50

Eikös harkinnanvarainen perustu aina kuitenkin todelliseen, osoitettavaan tarpeeseen joka ei ole kuin joko A) satunnainen tai B) pitkäaikainen kuten vaikka sairaus tai muu vastaava?

Käsitykseni mukaan harkinnanvaraisessa toimeentulotuessa ei ole perustetta "kun tuokin sai ja tilanteemme on aikalailla sama".

Jos kokee vääryyttä, niin siitä saa hakea oikaisua. Jos perusteet on olemassa, niin päätös korjataan. Jos taas tietää varmasti, että joku on saanut väärillä perusteilla tukia, voi siitä ilmoittaa kyseiselle organisaatiolle joka asian joutuu tutkimaan. Tosin väärä ilmianto on rikos jos sen tekee kiusantekotarkoituksessa tai tietäen tekevänsä väärän ilmiannon.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #50

Mihin tarkaalleen ottaen tukea pyydettiin ja kuinka sama tilanne oli? Ohjeistuksessa on ainakin määritelty noiden tukien käyttöä ja siinä ei erotella onko suomalainen vai oleskeluluvan saanut.
http://www.siunsote.fi/documents/4823935/4967711/s...

Mutta jos tiedät varmasti, että samassa tilanteessa on annettu erilaisia määriä tukia sen perusteella, että onko suomalainen vai ei niin se täysin lainvastaista toimintaa virkamieheltä. Olisi kyllä ennenkuulumatonta, että virkailija evää tuen suomalaisuuden perusteella. Kannattaa sellaisesta ilmoittaa eteenpäin heti.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #53

Voevoe.. Tervetuloa todellisuuteen.. Kaikki ei toimi kuten paperilla lukee! Käytäntö on aivan eriasia kuin teoriassa. Minneppä ilmoitat? tietysti tästä casesta on jo aikaa, joten enää ei voi mitään tehdä. Valituksia kyllä pistin silloin menemään, mutta ei niistä hyötyä ollut.
Vaikeaa se on mennää todistamaan että asia oli juuri sen takia koska toinen oli Irakilainen, mutta ei siinä mikään muukaan voinut olla syy.. Jopa sen Irakilaisen kanssa oltiin samaa mieltä, naurettiin ja ihmeteltiin samaa molemmat.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #50

Totta. Pärstäkerroin ratkaisee sekä pöydän takana, että edessä. Kaikki on kiinni niistä ihmisistä.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Kirjoitukset tälläkin palstalla osoittavat, että olemme Yhdysvaltojen tiellä. Porukka on jakaantumassa, emme enää kykene asettumaan toisella puolella aitaa olevan tilanteeseen.

Aivan liian monella suomalaisella menee huonosti. Moni mies on syrjäytynyt kokonaan työelämästä, tämä koskee varsinkin nuoria miehiä. Naiset taas ovat masentuneita ja ahdistuneita, työelämä on muuttunut raskaaksi ja kiireiseksi (tiedän tämän tapahtuneen varsinkin sote-alalla). Lapsia ei enää haluta tehdä ja syntyvyys on laskenut nälkävuosien tasolle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse istuin oman kotikuntani sos.lautakunnassa sen varajäsenenä 90-alkupuolella. Tuskin mistään yhteiskunnan toimesta liikkuu ns, "urbaania legendaa" kuin sos.toimen ympärillä, tereyskeskusten tehottumuudesta pääsee kyllä lähelle.. Sos,toimiston työntekijät toimivat virkavastuulla ja heitä sitoo tiukat säädökset kaikkiin sosialtoimiston myöntämiin avustuksiin. Yksittäisen sosialityöntekijän liikkumavara harkintavaraisissa päätöksissä on erittäin rajattua. Tälläiset blogit voidaan laittaa samaan mappi Ö:n kuten väitteet 14.000, 90-luvun laman seurauksena itsemurhaan päätyneistä.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Mitähän te siellä sosiaalilautakunnassa oikein teitte, muuta kuin nostitte liksaa menetetystä vapaa-ajasta, jos et tosiaan tiedä, että virkamiehillä ei ole vastuuta tekemisistään ja sosiaalitoimen virkailijalla on hitosti liikkumavaraa päätöksenteossa. Se, mitä te näette siellä, on vain se, mitä teidän annetaan nähdä ja loppu jää sosiaalituvan varassa elävien käyhien lusittavaksi.
Hyvä esimerkki virkailijan vastuusta on,kun tässä muinoin taistelin väärää päätöstä vastaan ja kolme vuotta minua pyöritettiin lakimiesten ja viranhaltijoiden hyppysissä kuin "vierasta sikaa", eikä oikeutta meinannut löytyä sitten millään, kunnes eräs VIROLAISSYNTYINEN virkailija neuvoi minua, miten pitää KIERTÄÄ se hylkäävä päätös ja saada vapautus siitä väärästä takaisinperinnästä.
Useaan otteeseen hylkäämispäästöksessä luki, että "vaikka KELA ja sosiaalitoimi myöntävät virheen tapahatuneen virkailijan toimesta, on näillä siitä huolimatta oikeus päättää asia sosiaalitoimen eduksi".
Juttu kävi mm. sosiaalilautakunnan arvioitavana, mutta kun näin sitten sen saatteen, mikä lautakunnalle oli lähetetty, niin siinä asia oli ilmaistu täysin vääsrin argumentein, joten sille annettiin täysin väärää tietoa, eikä sillä näin ollen ollut mitään mahdollisuutta tehdä asiasta muuta päätöstä, minkä asiaa käsitellyt virkamies oli tehnyt jo asiaa valmistellessaan.
Se kokopulju on niin keroutunut, että koko systeemi vaatisi uudelleenarvioinnin ja virkamiesten tehtävien vastuullistamisen, mutta se lienee liikaa pyydetty. Mummoi sanoin "se pies panna turkpussii ja höpsyttää uuvestaa".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Yksittäisen sosialityöntekijän liikkumavara harkintavaraisissa päätöksissä on erittäin rajattua."

Näin on, maahanmuuttajille omat ja suomalaisille vähemmän. Tätä on perusteltu että maahanmuuttajilla ei ole tullessaan mitään, suomalaisilla sitten kai on tai pitää ottaa vanjemmiöta. Ammattiajokortteja on maksettu maahanmuuttajille.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

"Ja kyllä, tiedän, että mamu on saanut ajokortin yhteiskunnan piikkiin, kun työmatka oli niin pitkä ja työaika niin hankala, että julkiset kulkuneuvot eivät soveltuneet. Sitä, mistä ne autorahat löytyivät, ei tarina kerro, mutta joka tapauksessa autokin ilmestyi parkkiin kohta kortin saamisen jälkeen."
Tähän vielä sen verran, että työnteko kiinnosti muutaman viikon, mutta "osoittautuis sittemmin liian työlääksi",joten kyseinen herra patsasteli taas autoneen ja kortteineen vapailla markkinoilla "Reibanit silmillä ja merkkifarkut jalassa", eikä ollut huolta huomisesta. Perässä tepasteli raskaana oleva lapsivaimo ja muutama alle kouluikäinen. Ja Suomen sossu maksaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä blogistilta:
"Suomalaisia elää tilastojen mukaan noin 1.200.000 kappaletta alle 1.000 euron brutto tuloilla. Suurissa kaupungeissa tuolla rahalla ei pysty elämään. Yli 50-vuotiaat eivät enää työllisty, eläke ei kerry, joten heidän loppu elämänsä on tuomittu kurjimukseen koska he putoavat takuueläkkeelle."

Tämä on ongelma. Ja kasvattaa byrokratiaa.

Miten nykyiset ja entiset perussuomalaiset perustelevat sitä, että hallituksessa yhtenä miehenä äänestivät mm. kaikkein pienituloisempiin eläkeläisiin kohdistuvien heikennysten puolesta?
Onko takki nyt kääntynyt?

Henry

Toimituksen poiminnat