MarkkuSaarikangas

Espoo - Kodista Kokoomuksen matkakodiksi - osa II

Miten Espoo demarisoidaan?

Keksittiin lääke, joka on pahempi kuin sairaus. Innokkaiden demarien ja kokoomuksen akselilla tuotiin Espooseen aivan suhteeton metro. Perussuomalaisten varoittavat ääniä metron kalleudesta ja epäkäytännöllisyydestä hukutettiin: kansainvälinen metropolialue oli päivän sana. Vihreät möivät esikoisoikeutensa ja olivat valmiit hernerokasta tulemaan kokkareiden kelkkaan.

Kun väestöpohjaa ei ollut hyvin toimeentulevalla haja-asutusalueella tarpeeksi, niin piti linja vetää niin kiemuraiseksi, että metron ainoa potentiaalinen hyöty, nopeus, menetettiin. Kun Helsingin kiinnostus vetää metro Matinkylästä eteenpäin Länsi-Espooseen lakastui, avuksi saatiin SDP: ei hätää, lisärahoitus otetaan valtion ”elvytysrahoista”! Hidas syöttöliikenne ja budjetin räjähtäminen käsiin hillittömien myöhästysten kera kruunasivat liikennekatastrofin.

Liikennekatastrofista kasvaa hallitsemattoman kasvun katastrofi. Kun metro ei ole sopiva Espoon rakenteisiin, niin tehdään Espoo sopivaksi sille. Metroasemien ympärille luodaan Amerikan malliin pilvenpiirtäjäverkostoja Espoon sisäisen rakenteen lopulliseksi sekoittamiseksi.

Kasvukatastrofista kasvaa rahoituskatastrofi. Espoo hukkuu metrovelkoihinsa. Ainoa keino maksaa velat, on päästää kaavoitus valloilleen rahan saamiseksi. Rakennuslupia gryndereille, jättimäisempiä rakennuksia. Samalla sairaalojen ja koulujen henkilöstöpula repeää käsiin. Kaupunki, joka voisi olla Suomen hyvinvoivin verotuotosten pohjalta, antaa kohta ylen!

Parempaan, perinteitä kunnioittavaan Espooseen!

Selvää on, että vain voima, joka on nähnyt virheet ja varoittanut niistä ajoissa voidaan kutsua tilannetta korjaamaan. Perussuomalaiset. Suunta on selvä. Metron aukot ja vinoudet pitää ensiksi korjata ja tutkimus on tehtävä metrorakentamisen mahdollisista väärinkäytöksistä.

Suoria bussilinjoja sinne, missä ne ovat nopeampia kuin metro. Pikarautatietä ei enää tarvita. Eikä liitosta Helsinkiin. Espoon pitää liittoutua itsenäisyydestään kiinnipitävien pääkaupunkiseudun kuntien kanssa, selkeimmin Kauniaisen.

Nykyiset Espoon asutuskeskukset on järkevästi linkitettävä toisiinsa, villi kasaus kaikkialle ei riitä ja käy kalliiksi. Maahanmuuttoa Espooseen kasvun bensiininä pitää ankarasti rajoittaa. Espoo on espoolaisia varten eikä peliä ole vielä menetetty!

Espoossa on väljyyttä, luontoa, hienoa vanhaa arkkitehtuuria. Myös uusia tyylikkäitä pien- ja omakotitalorakennuksia löytyy monista paikoin Espoota, mutta kuinka kauan? Espoon käännöstä takaisin kohti omaa Espoo-henkistä itseään tarvitaan nopeasti. Uusi Espoo-tarina!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Right on!
Olarilaisena tunnen metron 'siunaukset' viikoittain. Sääliksi käy työmatkalaisia.

Toimituksen poiminnat